Algemene voorwaarden 2020/2021 oud

Algemene voorwaarden Bruiloft

Door het invullen van het reserveringsformulier gaan jullie automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Boeken:

Het boeken van een bruiloft kan d.m.v. het sturen naar een mail via de website nicolekolkman.nl of rechtsreeks d.m.v. de mail  info@nicolekolkman.nl

Het bruidspaar krijgt info over de verschillende pakketten, een reserveringsformulier en de algemene voorwaarden,

Een bruiloft is geboekt als het reserveringsformulier volledig is ingevuld, ondertekend en terug is gemaild, na het terugsturen ontvangen jullie van mij een factuur voor de reserveringsbetaling van 400,-. Deze kan overgemaakt worden naar NJM Kolkman NL28 KNAB 0255575874. Als deze is voldaan reserveer ik de datum voor jullie.

Betalingen

Om jullie bruiloft te reserveren dient 400,- aanbetaald te worden, dit bedrag is niet terug vorderbaar en wordt verrekend met de rest van jullie bruiloft..

Het totaal bedrag min 400,- . en daarvan 50% dient 1 week voor de bruiloft overgemaakt te zijn, Jullie ontvangen hiervan vooraf een factuur.

De overige 50 % dient uiterlijk 3 weken na de bruiloft betaald te worden, Jullie ontvangen binnen 2 weken een online gallery of blog met c.a 25 bewerkte foto’s & de factuur voor het restbedrag. De rest van het afgesproken aantal bewerkte foto’s staan binnen 12 weken op de online gallery. Vanaf daar kunnen ze gedownload worden in hoge & lage resolutie.

 

Jullie betaling om de bruiloft te reserveren kan via de bank overgemaakt worden naar: Nicole Kolkman Photography  NL28 KNAB 0255575874

Producten zoals albums, dienen altijd vooraf betaald te worden.

Annuleren:

Het annuleren van jullie bruiloft kan kosteloos tot 28 weken voor de oorspronkelijke bruiloftdatum,

De aanbetaling van 400,- is niet terug vorderbaar dit is om jullie datum te reserveren en de gemaakte uren & kosten.

Is het korter dan 16 weken dat er geannuleerd wordt, dan dient 50% van het totale bedrag te worden voldaan.

Is het korter dan 6 weken dat er geannuleerd wordt, dan dient 100% van het gehele bedrag betaald te worden. Aangezien ik dan niet meer jullie datum gevuld krijg met een andere bruiloft.

In geval van overlijden van een naast familielid, waardoor de hele bruiloft verzet wordt, kan de shoot kosteloos geannuleerd worden op overleg van een officieel overlijdens bericht.

 

Hieronder volgen de aangepaste voorwaarden ivm Covid-19.

In geval van overmacht:

Wij verplaatsen onze bruiloft  naar een datum tot 31 december 2020

Het is mogelijk om kostenloos de datum te verplaatsen naar een datum waarop ik zelf, of een van mijn samenwerkings partners ook nog beschikbaar is. Hou er rekening mee dat er momenteel honderden bruiloften verplaatst worden en het misschien niet mogelijk is om op een vrijdag of zaterdag alle leveranciers bij elkaar te krijgen, kijk daarom ook goed naar doordeweekse dagen, zondagen en naar het naseizoen. Voor dit najaar & winter heb ik nog volop  plekken beschikbaar. Als jullie dit graag willen, kunnen jullie bij mij de lijst met beschikbare data opvragen.  Als er een gewilde datum bij zit, kunnen jullie deze in optie nemen, totdat jullie zeker weten of alle partijen kunnen. Mocht ik een andere aanvraag krijgen voor deze datum dan laat ik het jullie weten, en zullen jullie binnen 24 uur moeten beslissen.

Jullie bruiloft verzetten naar later dit jaar, zou voor mij de fijnste optie zijn, hierdoor behoud ik dit jaar toch inkomsten en verlies ik geen bruiloft plek voor volgend jaar.

Wij verplaatsen onze bruiloft naar 2021

Het is mogelijk om kostenloos de datum te verplaatsen naar een datum waarop ik zelf, of een van mijn samenwerkings partners ook nog beschikbaar is.

Hou er rekening mee dat er momenteel honderden bruiloften verplaatst worden en het misschien niet mogelijk is om op een vrijdag of zaterdag alle leveranciers bij elkaar te krijgen, kijk daarom ook goed naar doordeweekse dagen zoals een woensdag of een zondag. Jullie zouden mij hier ook enorm bij helpen, zodat ik geen piekdag voor volgend jaar kwijt ben.  Jullie kunnen bij mij checken of jullie 2edatum nog beschikbaar is. Deze kunnen jullie in optie nemen, totdat jullie zeker weten of alle partijen kunnen. Mocht ik een andere aanvraag krijgen voor deze datum dan laat ik het jullie weten, en zullen jullie binnen 24 uur moeten beslissen.  Als jullie, jullie bruiloft naar 2021  willen verzetten, vraag ik om 50% deel van de bruiloft te betalen op jullie oorspronkelijke bruiloft datum, zodat ik dit jaar toch nog wat inkomsten heb.

We boeken een nieuwe datum waarop de fotograaf niet kan.

Als jullie, genoodzaakt zijn door de maatregels van de regering, om jullie dag te verzetten, hoop ik dat we samen kunnen kijken naar een nieuwe datum waarop ik beschikbaar ben.

Mocht ikzelf niet beschikbaar zijn dan zal een van mijn samenwerkings fotografen jullie bruiloft fotograferen, Ik doe dan zelf jullie nabewerking van de foto’s. Ik blijf jullie contact persoon, een kennismakingsgesprek met mijn samenwerking partner is mogelijk.

Mochten jullie ondanks het meedenken en oplossingen bedenken toch zelf voor een andere fotograaf kiezen, dan valt jullie bruiloft onder een annulering.

Wij annuleren onze bruiloft permanent

In geval van overmacht door de maatregels van de regering,  worden hier geen kosten voor berekend. De reserveringskosten van 400,- zijn niet terug vorderbaar. Dit is voor het vasthouden van jullie oorspronkelijke bruiloft datum, de gewerkte uren en kosten die ik tot nu toe gemaakt heb.  De extra betaling wanneer jullie de bruiloft verplaatsen naar 2021, is, wel terug vorderbaar.

Annuleren jullie Uit voorzorg, dan gelden de reguliere annulerings voorwaarden zoals meegestuurd met de oorspronkelijke boeking.

Hebben jullie een bruiloft verzekering, dan kan het zijn dat jullie een deel vergoed krijgen.

Wat gebeurd er, mocht ik zelf ziek worden en jullie bruiloft niet meer kan vastleggen

Mocht ik jullie bruiloft niet zelf kunnen vastleggen, dan zal ik indien mogelijk vervanging aandragen, tenzij het door overmacht niet mogelijk is. Ik heb een groot netwerk van fotografen en werk samen met 2 collega fotografen , waar ik een beroep op kan doen.

RIVM Maatregelen

Als ik jullie bruiloft kom fotograferen, ga ik ervan uit dat jullie speciale maatregelen treffen en rekening houden met de RIVM regels. Wanneer gasten zich hier niet aan houden, 1,5 meter afstand, en ik leg deze momenen vast, ben ik niet verantwoordelijk voor evt financiële gevolgen door de handhaving, de consequenties liggen bij het bruidspaar.. Het maken van groepsfoto’s zal helaas niet gaan met de 1,5 meter afstand.

 

Prijswijziging

 

Nicole Kolkman Photography heeft het recht om ten alle tijden prijzen of pakketten te veranderen, reeds geboekte bruiloften ontvangen de sessie voor de prijs die op het moment van de boeking op de website vermeld was en ontvangen is via de mail.

Verantwoordelijkheid

Wanneer materiaal tijdens of na de opname verloren gaat, worden opnames voor zover mogelijk over gemaakt. Kosten (visagie, kapper etc) die voortkomen hieruit worden niet door de fotograaf vergoed.

Indien er schade ontstaat aan fotoapparatuur of andere fotografie spullen door toedoen van uzelf of gasten op de bruiloft, dan zullen deze kosten op u of uw gasten verhaald worden.

De verantwoordelijkheid voor kinderen tijdens een shoot ligt bij de ouders. De fotograaf is niet verantwoordelijk voor lichamelijke of materiele schade tijdens de fotosessie

Andere fotograferende of filmende mensen kunnen ervoor zorgen dat ik belemmerd wordt in het fotograferen van bepaalde shots. Nicole Kolkman Photography is daar niet verantwoordelijk voor Het is aan te raden om de ceremonie cameravrij te maken voor de gasten, zo kan iedereen volop genieten van de ceremonie en ik maak de mooie foto’s zonder dat er gasten op staan met een camera voor hun neus.

Tijdens de bruiloft zal er geen second shooter aanwezig zijn die door het bruidspaar geregeld is, aangezien het heel belangrijk is voor mooie foto’s om goed op elkaar ingespeeld te zijn, als jullie dat graag willen, kan deze via mij geregeld worden.

In een onverhoopt geval van ziekte of andere overmacht ben ik niet aansprakelijk voor het regelen van een vervanger. Wel zal ik mijn uiterste best doen om te zorgen dat jullie alsnog een goede en passende fotograaf op jullie huwelijk zullen hebben door een oproep te plaatsen in een online bruidsfotografen platform. Onze overeenkomst kan dan worden ontbonden.

Auteursrecht

Nicole Kolkman Photography heeft het auteursrecht van de foto’s.

Het bruidspaar geeft Nicole Kolkman Photography door het boeken van een bruiloft, automatisch toestemming om de foto’s te gebruiken voor commerciële doeleinden zoals bijvoorbeeld; de website, blog Facebook, instagram, visite kaartjes, een beurs, awards of voor leveranciers die aan de bruiloft hebben meegewerkt. .

Mocht het bruidspaar dit niet willen dan dient dit vooraf aan de bruiloft aangegeven te worden.

De bestanden worden in lage & hoge resolutie geleverd via een online gallery

Digitale bestanden mogen in lage resolutie geplaatst in originele bewerking worden geplaatst op social media, daarbij is verplicht om naamvermelding van Nicole Kolkman Photography te doen, of de fotograaf te taggen. Vanwege het auteursrecht.

De hoge resolutie foto’s zijn te gebruiken voor afdrukken, canvassen,albums.

Als het bruidspaar een foto in wil sturen naar een fotowedstrijd, dient toestemming te worden gegeven door de fotograaf en de naam worden vermeld

 

Selecteren en nabewerking van de foto’s,

Gedurende jullie dag zal ik veel foto’s maken. Na afloop ga ik uit deze foto’s een mooie selectie maken. Hierin houd ik uiteraard rekening met voor jullie belangrijke momenten en/of personen. Als er speciale wensen qua foto’s zijn dient dit voor de bruiloft worden aangegeven zodat ik hier rekening mee kan houden op de dag zelf. Ik gooi niets weg wat interessant is voor jullie, maar wel dat wat technisch niet goed is gelukt of wat wellicht dubbelop is. Ook is het bij het maken van de selectie voor mij belangrijk dat ik jullie een mooi verhaal kan laten zien, dat niet te lang is maar lekker loopt waardoor jullie regelmatig even terug zullen kijken.

De beelden die ik maak, fotografeer ik in het zo genaamde RAW-formaat. Dit is een formaat waar de meeste professionele fotografen mee werken, aangezien hierin nog niet het contrast en de kleurverzadiging toegepast is, zoals dat bij het bekende JPG-formaat wel het geval is. Voor mij is het belangrijk dat ik zelf mijn uitsnedes, belichting, kleuren, contrasten en zwart- witting kan bepalen.
De nabewerking die ik toepas heeft een zeer eigen stijl en karakter, waarmee ik een grote stempel druk op de uitstraling van mijn werk. Het is dan ook belangrijk dat jullie mij ook om deze stijl kiezen. Mede om deze reden worden de RAW beelden dan ook nooit afgeleverd.  Ik lever alleen het eindproduct wat helemaal klaar is. Uiteindelijk worden de RAW bestanden omgezet naar hoge resolutie JPG bestanden. Deze plaats ik In een online gallery  zodat jullie deze kunnen delen & Downloaden.

In de nabewerking maak ik geen gebruik van photoshop,. zoals bijvoorbeeld het, weghalen van veelvuldige vlekjes (acne, muggenbulten, littekens etc het slanker of voller maken van lichaamsdelen of mensen van de foto’s shoppen of erop plakken.  Ik werk met lichtroom waar ik de bewerking & uitsnedes in mijn stijl toepas..

Het aantal foto’s ligt aan het pakket wat jullie kiezen. Het is afhankelijk van het aantal uur.  Zeer belangrijk is bij mij dat kwaliteit boven kwantiteit staat. Gedurende een hele dag (+/- 10 tot 12 uur) lever ik gemiddeld tussen de 400 a 500 foto’s aan. Dit zijn afwisselend beelden in kleur en zwart/wit. Dit doe ik puur op mijn gevoel en oog, sommige beelden werken extra mooi in zwart/wit en sommige moeten het juist van hun kleur hebben. Het is niet mogelijk om een zwart wit foto om te zetten naar kleur, een kleuren foto kan wel omgezet worden naar zwart wit, mochten jullie dit willlen voor in jullie album.

 

Back up van de beelden:

 

De RAW bestanden blijven ten alle tijden in beheer van Nicole Kolkman Photography en kunnen niet worden ingezien of gekocht door derden.,

De selectie, edits & crops worden met zorg gemaakt door Nicole Kolkman photography

Digitale fotobestanden worden standaard geleverd via een online gallery., De foto’s worden zowel als “JPEG”‘s in hoge resolutie zonder watermerk voor eigen gebruik, als “ in Lage resolutie (foto’s voor internet gebruik) geleverd.

De online gallery met alle bewerkte foto’s blijft 3 maanden online voor het bruidspaar. Dus zorg meteen voor een goeie backup van de hoge resolutie foto’s op minstens 2 verschillende schijven en in de cloud. Nicole Kolkman photography is niet verantwoordelijk voor het niet bewaren van de foto’s na 3 maanden nadat ze opgeleverd zijn in de online gallery.

De originele RAW Bestanden blijven 1 maand na het online zetten van de bewerkte beelden, bestaan.

Mochten er wensen zijn, dan kan dit binnen 2 weken na levering worden aangegeven.

 

 

 

 

 

 

Producten

 

Binnen een paar dagen na de bruiloft krijgen jullie een preview foto op mijn instagram of Facebook account

Binnen 2 weken na de bruiloft ontvangen jullie een voorproefje met gemiddeld 15 foto’s

Binnen 12 weken na de bruiloft zijn alle bewerkte foto’s klaar en staan ze in een online gallery, voor jullie te delen & te downloaden. Deze gallery blijft 3 maanden na oplevering bestaan, daarna worden de foto’s verwijderd. Dus zorg voor een geode backup, minstens op 2 plekken en in de cloud.

Bij het afdrukken van digitale fotobestanden is de klant is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de afdrukken. Profotonet is een goede centrale om foto’s af te drukken., en Herinneringen op linnen voor Canvassen.

Nicole Kolkman Photography werkt met een professioneel gekalibreerd beeldscherm voor optimale kleurbewerkingen, Het is mogelijk dat de kleur afwijkt op uw eigen beeldscherm. De klant heeft geen recht op een nieuw product of terug storting van de betaling.

 

 

Album:

De mini albums worden door mij ontworpen, jullie mogen 20 foto’s aangeven die jullie er graag in willen.

Het maken van een groot album doen we samen.

Het bruidspaar kiest een soort album, het formaat, het aantal spreads (2 bladzijden) en de foto’s die ze erin willen hebben. (Gemiddeld 1 foto per bladzijde)

Nicole Kolkman photography kan soms enkele extra foto’s toevoegen als dat beter uitkomt voor de pagina of om een completer verhaal te maken.

Het complete album dient vooraf betaald te worden

Na het ontvangen van alle foto’s, heeft het bruidspaar 2 weken de tijd om een selectie te maken voor in het album. Dit gaat heel eenvoudig door het aanvinken van hartjes bij de foto’s die graag in het album gezien worden.

Nicole Kolkman Photography maakt de lay out en stuurt deze ter controle naar het bruidspaar.

Het bruidspaar kan maximaal 2 maal veranderingen aangeven om zo tot een album naar wens te komen.

Het album wordt besteld in een bundel met meerdere albums. Nicole Kolkman Photography zal jullie informeren wanneer dat ongeveer zal zijn.

De levertijd duurt ongeveer 8 weken, wanneer het album binnen is, kan het opgehaald worden bij Nicole Kolkman Photography. Bij verre afstand wordt het album verstuurd.

Mocht blijken dat er bij levering een beschadiging in het album zit door een fout van de drukker, dan dient dit binnen 24 uur aangegeven te worden, Nicole Kolkman Photography zal de drukker hiermee confronteren en kijken naar en geschikte oplossing

De verantwoordelijkheid voor het album zelf, is uit handen wanneer het album geleverd is aan het bruidspaar. Het bruidspaar is zelf verantwoordelijk voor de juiste zorg & omgang met het album. Mocht er iets mee gebeuren waardoor er schade ontstaat, dan is Nicole Kolkman Photography hier niet verantwoordelijk voor.

 

 

Bruiloft:

Mocht het regenen op de bruiloft dan is het bruidspaar zelf verantwoordelijk voor de locatie van de fotoshoot. De fotograaf is niet verantwoordelijk om een vervangende locatie te regelen.

Indien de fotograaf tijdens het avondeten aanwezig is, dan zou het fijn zijn om een bordje warm eten te regelen voor mij, vlakbij jullie. Zodat ik niets mis van onverwachte momenten die tijdens het eten plaats vinden.

De reistijd in Nederland (met uitzondering va de wadden eilanden) op de heen en terug weg, zal Nicole Kolkman Photography voor rekening nemen, De reistijd tijdens de bruiloft zelf valt onder de uren die zijn geboekt door het bruidspaar.

Reiskosten zijn inclusief binnen Nederland (met uitzondering van de wadden eilanden)

Officiële onbetaalde pauzes neemt de fotografe niet. Nicole Kolkman zal de geboekte uren aanwezig zijn en af en toe een drankje en hapje nemen, maar ondertussen met de camera in de aanslag.

Same day edits doe ik niet, aangezien ik dan stukken/sfeer mis van de bruiloft en daardoor niet het gehele verhaal goed kan vastleggen

Bij een meerdaagse bruiloft dient de overnachting & eten en drinken door het bruidspaar geregeld te worden.

Ik hoop dat alles duidelijk is, Als jullie nog vragen hebben hoor ik dat graag.

Nicole Kolkman Photography,

Pashegge 126, 7103BK,

Winterswijk,

0646220832,

Nicole Kolkman Photography

NL28 KNAB 0255575874