Bloemenpluktuin bruiloft van Amber & Robin

 

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?

We wilde heel graag de liefde vieren met alle belangrijke mensen om ons heen. Daarbij zijn er ook praktische redenen gericht op onze toekomst samen. Doordat je je bruiloft tegenwoordig zo persoonlijk kan maken was een bruiloft voor ons de mooiste manier om daar invulling aan te geven.

 

 Hoe zag jullie dag eruit?

We vonden het belangrijk om een ongedwongen en informele setting te creëeren. Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen was de locatie die daar voor ons gevoel perfect bij past. Een intieme ceremonie in het prieeltje middenin het weiland, pizza’s en wijn op het terras en ‘s avonds op borrelen en dansen in de glazen kas..!

Circa 60 gasten bestaande uit onze goede vrienden en dichtstbijzijnde familie waren aanwezig. Dit zorgde voor een hele persoonlijke en intieme sfeer. De hele dag door was er vrolijke en romantische muziek en konden onze gasten drankjes pakken uit de kruiwagens en teilen gevuld met ijs.

We vonden het belangrijk voor de ‘flow’ van de dag, om alles op 1 locatie te laten plaats vinden. De ceremonie door Reinolda van Spreken uit liefde was erg persoonlijk en treffend. Het was zo mooi! Iedereen heeft gelachen en af en toe een traantje weg gepinkt. De liefdevolle en vrolijke sfeer van de ceremonie is de hele dag gebleven! Iedereen was weer helemaal verliefd!

 About the dress!! Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?

Ik wilde graag een jurk met een ‘ Bohemian Chic’ uitstraling. Ik hou van de nonchalante boho stijl, maar ik wist dat mijn jurk zonder kraaltjes of pailletten niet compleet zou zijn.

Het Britse merk Needle & Thread kende ik al even en ik wist dat dit een goede match zou zijn voor mij. De jurk die ik wilde was echter alleen via internet te bestellen. Aangezien iedereen mij adviseerde om tenminste een paar jurken ‘in het echt te gaan passen’, heb ik dat gedaan. Echter kon geen enkele jurk voor mij tippen aan de jurk van Needle and Thread en heb ik diezelfde dag nog de jurk via de site van het merk besteld.

En raad eens? Hij zat als gegoten!

 

Over het eerste moment dat jullie elkaar zagen….

We hebben ervoor gekozen om onze ‘first look’ samen te doen, zonder onze gasten op een andere locatie. Het was een heel mooi moment, omdat we samen zo lang naar deze dag toegeleefd hadden en dit voor ons echt het startpunt van de bruiloft was.

We zijn erg blij dat we ervoor hebben gekozen elkaar nog te zien voor de ceremonie van start ging. Hierdoor voelde we ons allebei meer ontspannen en hadden we het gevoel dat we er echt met zijn tweeën van konden genieten.

 Wat was jullie favoriete onderdeel van de bruiloft?

Het is voor ons heel moeilijk een favoriet onderdeel te kiezen..! De hele dag was voor ons echt fantastisch. De verschillende lieve en grappige toespraken, de muziek gemaakt door onze goede vrienden, de persoonlijke en intieme ceremonie, de wijntjes en pizza’s in het avondzonnetje..

Wat voor ons vooral heel bijzonder was om de liefde te kunnen vieren met al onze lieve familieleden en vrienden. Onze gasten waren zo blij voor ons en genoten net zo erg van de dag als wij zelf!

 Zijn jullie ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?

Doordat we veel zelf gedaan hebben en bijvoorbeeld niet gebruik gemaakt hebben van een weddingplanner, dj, stylist, etc., vonden we het best spannend om te zien hoe alle elementen uiteindelijk bij elkaar komen en welke sfeer er zou ontstaan op de dag zelf. Echter zijn we de dag heel ontspannen in gegaan en hebben we vooral erg genoten.

We vonden het allebei ook wel een spannend idee om de gehele dag in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar omdat het zo’n euforische en gezellige sfeer was hebben we daar geen moment last van gehad en er zelfs enorm van genoten!


 Wat vonden jullie van het plannen van een bruiloft?

We hebben ervoor gekozen de dag voornamelijk zelf te plannen (uiteraard met de nodige hulp van onze lieve ouders en vrienden). Dit zorgde ervoor dat we de hele dag konden indelen naar onze eigen persoonlijke voorkeur. Alhoewel dat onze dag voor ons en onze gasten perfect maakte, zorgde dat wel voor veel extra werk.

Er is letterlijk over alles door ons na gedacht tot in de kleinste details. Zoals: welke muziek willen we afspelen en wie zet die muziek aan? Welke verhouding alcoholische drankjes en non alcoholische drankjes moeten we hanteren? Hoe weet de bruid wanneer zij door het weiland mag komen lopen naar het prieeltje?

Je kan het zo gek niet bedenken of we hebben er over nagedacht en meegenomen in het draaiboek. We waren dan ook enorm blij met onze fantastische ceremoniemeester die ons draaiboek van tevoren en gedurende de dag in de gaten hield. Het is hartstikke leuk om zelf zoveel te doen en je creativiteit de vrije loop te laten, maar zelfs voor een ontspannen en ‘losse’ bruiloft zoals die van ons is een goed draaiboek super belangrijk.


 

Waar hebben jullie op bezuinigd?

We hebben ervoor gekozen veel zelf te doen (samen met onze familie en vrienden). Zo zijn we avondenlang bezig geweest om honderden nummers te verzamelen in verschillende afspeellijsten op Spotify voor verschillende delen in de dag. Ook hebben we zelf marktplaats afgespeurd naar goede deals, zoals het bankje waar we op zaten bij de ceremonie of de zinken teilen waarin we drankjes wilde aanbieden. Ook de tientallen lampionnen en pompoms hebben we goedkoop via internet gekocht en hebben we samen met onze ouders in een avond allemaal in elkaar gezet en opgehangen.

We hebben allebei een duidelijke visie van wat we wilde neer zetten en dat is ons met hulp ook super goed gelukt. Het voelt niet alsof we ergens op bezuinigd hebben, omdat we zelfs met al het geld van de wereld, waarschijnlijk voor eenzelfde soort bruiloft gekozen zouden hebben.

Een bruidstaart vonden we bijvoorbeeld niet zo belangrijk en we vonden het leuker dat iedereen zelf iets lekkers kon kiezen. Het werd een mooi aangeklede tafel met verschillende taarten erop. Uiteindelijk bleek dit bijvoorbeeld ook goedkoper dan een grote bruidstaart te laten maken.

Ook vond Amber het leuk om haar eigen make up te doen i.p.v. een visagiste in te schakelen en was er bijvoorbeeld geen trouwauto nodig, omdat alles plaats vond op dezelfde locatie. Op die manier hebben we dus echt heel goed geluisterd naar ons eigen gevoel en voor ons onbelangrijke tradities of gewoonten achterwege gelaten.

 En waarop juist niet?

Zoals genoemd hebben we niet bewust bezuinigd, maar zijn we heel dicht bij onszelf gebleven, waardoor elke euro als goed besteed voelde. Wel waren er dingen waarvan we zeker wilde zijn dat die goed waren en waardoor we daar ook graag meer geld aan uit geven. Dat zijn vooral de diensten geweest die geleverd  werden, zoals de BABS, de cateraar, de locatie en ook de fotograaf. Bij die zaken hebben we puur gekeken naar wat bij ons past en wat wij belangrijk vonden. Daar hielden we rekening mee in ons budget en dat is het uiteindelijk dubbel en dwars waard geweest!

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan? En welke leveranciers hebben meegewerkt aan jullie dag?

Hanneke’s Pluktuin heeft zelf al wel een beetje een bohemian/vintage sfeertje, waardoor het voor ons makkelijk was de locatie verder aan te kleden in die stijl. We hebben zelf via Marktplaats en verschillende sites leuke accessoires en aankleding op de kop getikt. Daarbij heeft Hanneke er ook voor gezorgd dat de hele kas etc. Vol stond met prachtige bloemen (en het bruidsboeket!!).

Nicole Kolkman was onze fotograaf. Reinolda van Spreken uit liefde was onze BABS. Viva La Pizza verzorgde de pizza’s en saladebar. Hanneke’s Pluktuin was onze locatie en Hanneke zelf was samen met haar dochter een fantastische gastvrouw die iedereen kon voorzien van koffie, thee en bijv. de voorraden van de overige drankjes in de gaten hield. Onze leveranciers waren voor ons echt allemaal geweldig en zeker aanraders!

We kregen ‘s avonds een heel mooi optreden van onze goede vrienden Alexander del Prado en Jonathan Arends cadeau. Deze gasten kunnen zoveel! Ze speelde voor ons hun vertolking van Georgia on my mind(van Ray Charles) als ‘eerste dans’ en kregen met hun versie van Jailhouse Rock iedereen de dansvloer op om daar niet meer af te komen!


 

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?

Bedenk samen hoe jullie ideale bruiloft eruit ziet en kijk vervolgens welke tradities daar juist wel of niet bij passen. Doe lekker wat bij jullie past en geniet!

 Waar gaat de huwelijksreis heen?

We hebben drie weken in Frankrijk gekampeerd en genoten van de zon. We liepen nog wekenlang met een lach op ons gezicht bij de herinnering aan onze bruiloft, dus het was heel fijn om een dag na de bruiloft onze koffers te pakken en nog met elkaar na te kunnen genieten. In 2020 willen we nog graag een mooie reis plannen naar de VS of Canada!


En tot slot, Hoe waren jullie ervaringen met mij

Nicole als fotograaf was echt fantastisch! Op de bruiloft zelf paste Nicole al zo goed in ons gezelschap dat iedereen zich heel erg op zijn gemak voelde bij Nicole. Nicole is zo vrolijk en flexibel en heeft ons met haar enthousiasme echt geholpen om de fotomomenten op de juiste momenten in de dag te plannen en mee te denken. Super waardevol!

We houden doorgaans niet zo van op de foto gaan en waren bang dat we er ‘awkward’ op zouden staan, haha. Maar doordat we ons zo goed voelde bij Nicole en Nicole ook juist de spontane momenten zo knap vast legt, vinden we alle foto’s prachtig. We hadden niet durven dromen van honderden schitterende foto’s, maar Nicole heeft onze dag echt perfect vast gelegd. De sfeer is op alle foto’s goed te voelen. Ook alle emoties gedurende dag zijn zo mooi vast gelegd.. kortom; we zijn super blij met Nicole en zouden haar met alle liefde aanbevelen!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*