Industiele Bruiloft Bionda & Sytze, Het ketelhuis, Eindhoven

 

Their love story…

 We hebben elkaar leren kennen dankzij Inge. Inge is de oud-collega van Bionda en de vrouw van een van de beste vrienden van Sytze. Na een voorstel om een blind date bij hun thuis te hebben, hebben we samen besloten dat het een beter idee is om gewoon samen af te spreken. Op 25 oktober 2013 hadden we dan ook onze eerste date bij Bottles & Bites in Den Bosch. We kwamen allebei zonder veel verwachtingen, maar 7 uur en een aantal goede wijntjes later was de enige reden om te stoppen met kletsen de laatste trein terug naar Eindhoven van half 4. De criteria om ons te matchen waren nogal vaag en niet persé een recept voor succes: allebei intelligent (wil zeker niet zeggen dat je elkaar mag), houden allebei van reizen (wie niet?) en komen allebei uit Limburg (Bionda wel, maar Sytze komt uit Nuenen, alleen zijn ouders komen uit Maastricht). Maar desondanks klikte het meteen enorm en was de eerste date zeer geslaagd. En dat was pas het begin van ons samen.

Wij delen onze passie en liefde voor lekker eten en drinken. Samen koken, (uit)eten, borrelen: we doen het erg graag met elkaar of samen met vrienden. Ook gaan we graag samen op reis. De afgelopen jaren hebben we verschillende verre reizen en stedentrips gemaakt, oa Thailand, Zuid-Afrika, Japan en de Westkust van Amerika hebben we bezocht. Vanaf dit jaar gaan we met ons eigen campertje op pad in Europa.

 

Over het eerste moment dat jullie elkaar zagen….

Sytze: Ik stond al even op het dak van het Ketelhuis te wachten, met mijn rug naar deur. Super spannend, maar op de leukste manier. Toen hoorde ik Bionda langzaam dichterbij komen. Toen ik me omdraaide zag ik haar, zoals ik hierboven al heb omschreven. Als ik niet al tot over mijn oren verliefd op haar was, zou ik het daar op dat moment spontaan zijn geworden!

Bionda: Sytze stond al op het midden van het dak van Het Ketelhuis te wachten toen ik naar boven geklommen kwam. Ik liep snel op hem af, zodat hij zich kon omdraaien en ik hem kon knuffelen. Super spannend wat hij van mijn jurk zou vinden! Gelukkig vond hij het heel mooi en Sytze zag er zelf ook super uit! Onze dag kon nu echt beginnen! Pas daarna zag ik dat we op dat dak van Het Ketelhuis werden omgeven door alle iconische gebouwen van Strijp-S. Dus ook nog een bijzondere locatie waar je normaal gesproken nooit komt.

About The dress!!!…

Sytze: Ik had de jurk (natuurlijk) nog niet gezien voor het eerste moment op het dak. Maar ik wist dat Bionda niet voor een klassieke jurk zou gaan. Aan het begin van de zoektocht was het nog niet eens duidelijk of ie wel wit zou zijn! Vooral eentje waar Bionda zich lekker zou voelen, waar ze lekker in kan dansen. Maar naarmate de bruiloft dichterbij kwam, werd me duidelijk dat ie wel wit zou zijn. Waarom anders zorgen maken of mijn spierwitte overhemd niet af zou steken? Het resultaat was prachtig. Ingetogen, maar wel feestelijk. Stijlvol, maar niet stijf. Lang, maar kort genoeg om te dansen. Zo mooi! Precies Bionda dus! En dan de gele schoenen er bij, passend bij mijn stropdas. Een super gaaf detail, toch nog een beetje de kleurrijke uitspatting die ze ook had bedacht.

Bionda: Ik wilde absoluut geen klassieke prinsessenjurk, maar iets waarin ik me 100% mezelf zou voelen en waar ik lekker in kon bewegen en dansen. Of het wel een jurk zou worden en of deze wit zou zijn stond vooraf nog helemaal niet vast. Mijn zoektocht naar de perfecte outfit begon online. Tijdens het passen skypte ik met mijn moeder en ik stuurde een foto naar Claudia en Inge (getuigen). Iedereen was meteen enthousiast over die eerste jurk, maar uiteraard moesten er eerst nog meer jurken worden gepast voordat de knoop werd doorgehakt. Nadat ik meer dan 15 jurken/rokken/tops/jumpsuits had gepast én teruggestuurd, hakte ik de knoop door. Die eerste jurk dát is hem!

 

Hoe zag jullie bruiloft eruit?…

Onze bruiloft draaide om het vieren van onze liefde met vrienden en familie. Hierbij mocht voor ons lekker eten en een goed glas wijn niet ontbreken. In het Ketelhuis hebben we samen met onze beste vrienden en familie eerst genoten van allerlei gerechten waar de tafels mee vol werden gezet. Daarna volgde de ceremonie, die extra persoonlijk was omdat Dorik (een goede vriend van ons) deze geleid heeft. Ook onze oudste vrienden en getuigen Jules en Claudia namen ons en de gasten mee in mooie verhalen.

Na afloop van de ceremonie was het tijd om het glas te heffen, te proosten en vervolgens lekker te gaan feesten.

We vonden het belangrijk dat onze bruiloft een relaxte dag zou zijn, zonder strak draaiboek, zonder verplaatsen en zonder stress. Zo konden wijzelf en onze gasten er optimaal van genieten. Dat is zeker gelukt!

 

 

Wat was het favoriete onderdeel van jullie bruiloft?

Lastig om te kiezen uit heel veel leuke en bijzondere momenten. We hebben de hele dag optimaal genoten.

Een bijzonder momentje was dat we met z’n tweeën op de vliering verstopt zaten. De avondgasten druppelden binnen en wij zaten te wachten tot de ceremonie zou beginnen. Een klein momentje samen waarbij we ook naar de zaal konden spieken.

 

Als je een tip aan aanstaande bruidsparen zou meegeven, wat zou dat dan zijn?

Blijf dicht bij jezelf en plan die dag alleen maar dingen omdat jullie ze belangrijk vinden en niets omdat het hoort! Als het maar persoonlijk is en als je er samen gelukkig van wordt.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*