Februari Winterwedding Anniek & Gerald

 Hoe zag jullie dag eruit op 7 februari 2020?

Trouwen begon bij ons zoals wij wilden op een (zo noemen we het maar even) klassieke manier. Anniek sliep ‘voor de laatste keer’ bij haar ouders en familie op de boerderij in Drenthe. Waar zij ‘s ochtends werd opgemaakt, vertrok Gerald (na 5 keer een koude start) met de oldtimer vanaf zijn ouderlijk huis richting Drenthe. Nadat hij de bloemen had opgehaald stopte hij met de auto pal voor het huis van zijn aanstaande (schoonouders) werd een bakje koffie in zijn hand gedrukt door schoonpa waarna waarschijnlijk nog iets werd gezegd als ‘sterkte’. Met zijn rug naar de deur kwam Anniek, Gerald verrassen met haar mooie jurk. De dag kon beginnen..

…de dagplanning was verder als volgt, eerst een hele gave fotoshoot op ballooërveld, waarbij ook nog een paar foto’s gemaakt zijn in de schoongemaakte schaapskooi.Daarna gingen we eten en voorbereiding op de ceremonie bij de ouders van Anniek en vanaf hier zijn we vertrokken naar het witte kerkje in Gasselte.

We hadden de ceremonie in het witte kerkje en hier zijn ook de groepsfoto’s gemaakt!

Daarna was het tijd voor de bruidstaart! De tante van Anniek heeft deze taart gemaakt en hij was echt heel mooi en heel erg lekker!

Overdag werden wij verrast door heel veel stukjes van vrienden en familie, het was echt veel meer dan verwacht en we hebben alleen maar gelachen!

Na de stukjes hebben we nog een kleine fotoshoot gehouden achter de daglocatie. We hadden heel erg geluk dat de zon ’s middags scheen en hierdoor hadden we een prachtig golden hour!

Ook was het vanuit onze geloofsovertuiging een logische stap naast de ceremonie ook een kerkelijk huwelijk te doen. Wij hebben heel erg genoten van de dienst, de band die bestond uit vrienden/familie van ons. We hebben een aantal mensen gevraagd om hun creativiteit los te laten op een aantal heerlijke gebakjes zodat wij met heel veel mensen de receptie ook op deze locatie konden doen.

Tja en dan als laatste natuurlijk het feest op de Kruimel in Gasselte.. waar sommigen zeggen ‘gelukkig hebben wij de foto’s nog’ hebben wij er voor gekozen ’s avonds gewoon volledig te genieten met al onze gasten en dit aan de verbeelding over te laten.

Waar het een traditie is om het bruidspaar op het einde van de avond uit te zwaaien hebben wij het andersom gedaan en bleven wij bijna als laatste over. Uiteindelijk bleven we nog met onze beste vrienden tot s avonds laat om na te borrelen op de locatie en hebben we daar met zijn allen geslapen.

S ‘ochtends hebben we erg luxe ontbeten met zijn allen, de auto stampvol geladen met alle cadeaus.

En toen was het helaas voorbij maar kunnen wij nog enorm nagenieten!

Wat een fantastische dag!

  Waarom kozen jullie ervoor om in de winter te trouwen en hoe hebben jullie dit ervaren?

Trouwen in de winter is heel knus, warm en romantisch! Wij vinden dat het nooit een slecht moment is op samen je leven te beginnen.  Of dit nou hoogzomer is of midden in de winter, het gaat er uiteindelijk om wat deze dag uiteindelijk voor je betekent. Trouwens echte strenge winters kunnen wij ons de afgelopen jaren niet herinneren. Zo is het voor een oldtimer in de winter ook echt niet te koud meer, dat is dan weer een voordeel van klimaat verandering! We vinden het leuk dat je een erg knusse en warme sfeer hebt in de winter met kaarsjes, lichtjes, vuurkorven en snel donker. Ook heb je in de winter erg mooie bloemen voor het boeket of de versiering! In ons geval was het ook nog stralend weer en hadden we geluk dat we zelfs in de winter een stralende middagzon hadden. Wij hadden vaker een bruiloft in de winter meegemaakt en het viel ons op dat je in die tijd hele heldere luchten hebt, supergaaf voor de foto’s, mooie laagstaande zon.

 

 Over het eerste moment dat jullie elkaar zagen….

Gerald stond op de oprit bij mijn (Anniek) ouders op de oprit te wachten met zijn rug naar me toe. Vanaf achter gaf ik hem een knuffel en dat was het eerste moment dat we elkaar zagen! Het was een erg leuk moment maar wel nog eventjes wennen om elkaar in trouwkleding te zien. Maar gelukkig vonden we het allebei heel erg mooi! Toen we vervolgens naar binnen gingen zagen we dat mijn hele familie achter het raam stond te gluren haha.

4) Wat was jullie favoriete onderdeel van de bruiloft?

De fotoshoots vonden wij heel erg gaaf, maar het favoriete onderdeel heeft toch wel alles te maken met het trouwen zelf, en dat is dan ook de ceremonie, het burgerlijk huwelijk, dat ene moment waar iedereen ons voor het eerst zag. Oeh en ook de openingsdans, het is heel erg leuk om op dat moment te doen, maar nee toch de ceremonie op nummer 1.


6) Wat vonden jullie van het plannen van een bruiloft?

Heel erg leuk! Het plannen is wel een hele klus, maar bijna alles is leuk om te regelen 😊 vooral als je ziet dat het steeds meer 1 geheel wordt! Je moet wel minimaal een half jaar van tevoren beginnen met het vastleggen van de locatie, fotograaf enzovoort, want ook in de winter kan het erg druk zijn met bruiloften.

9) Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan? En welke leveranciers hebben meegewerkt aan jullie dag?

We hadden versiering van andere mensen die voor ons getrouwd waren, dit konden wij voor het grootste deel gebruiken! Ook hebben we een deel van de versiering zelf gemaakt via voorbeelden van Pinterest.

 

7)Waar hebben jullie op bezuinigd?

Ehmmm eigenlijk op vrij weinig, we vonden het lastig om te bezuinigen. Op kleine dingen hebben we bezuinigd bijvoorbeeld, trouwschoenen, sieraden (de sieraden kwamen gewoon van de Hema!) en gebak wilden onze lieve vrienden en familie voor ons maken of regelen. Verder hadden wij het geluk dat sommige dingen in de winter iets goedkoper zijn dan in de zomer. Ook hadden we het geluk dat de tante van Anniek de bruidstaart wou maken voor overdag!

8) En waarop juist niet?

Trouwpak, Trouwjurk (van te voren wel een maximaal budget vastgelegd), Locatie en Fotograaf. We zijn erg blij dat we hierop niet bespaard hebben! Zo hadden we namelijk een pak en jurk die we het allermooist vonden, een heel gezellig locatie en mega mooie foto’s!

10)Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?

Sowieso een openingsdans voorbereiden, het oefenen is niet per se altijd leuk, maar dat moment ‘s avonds waarop je even samen kunt dansen is heerlijk!

      About the dress!! Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?

De jurk was echt mijn droomjurk!! Ik ben samen met mijn moeder, schoonmoeder en schoonzussen naar Xsasa in Groningen geweest. Daar mocht ik alle jurken uit de hele winkel passen die ik mooi vond! Ik denk dat ik er wel ongeveer 15 heb gepast. Op het laatst had ik nog twee jurken over die ik heel mooi vond maar toen ik de jurk aanhad (die ik uiteindelijk heb gekocht) dacht ik gelijk: dit is hem! Het toevallige (of misschien juist wel niet😊) was dat dit precies de jurk was die ik op internet had gezien en heel mooi vond haha. De jurk is een bohemian jurk van het merk Ladybird. De jurk had precies wat ik zocht: geen hoepel en bovenaan veel kant!


5) Zijn jullie ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?

Gerald was heel erg zenuwachtig voor de ceremonie terwijl ik (Anniek) daar juist totaal niet zenuwachtig voor was! Met de kerkdienst was het andersom.. Vooral het moment dat we het podium op moesten en alle receptie/avond gasten in de kerkdienst naar ons keken. Bij het uitspreken van de beloftes kon ik (Anniek) van de spanning het niet meer droog houden..

11) Waar gaat de huwelijksreis heen?

Tenerife, het is heel afwisselend als je er een actieve vakantie van maakt. Je hebt zee, gebergte, hele mooie dorpjes (Masca) en het is maar 4 uur vliegen. Zelfs in de winter is het daar heerlijk weer!

12 En tot slot, Hoe waren jullie ervaringen met mij?

Vet leuk! Je bent supergezellig en de foto’s zijn echt heel gaaf! Ook was de fotoshoot minder spannend dan we van te voren gedacht hadden omdat je ons heel erg op ons gemak stelde en alle tijd voor de foto’s nam!  En als de planning even iets anders loopt ben je ook heel erg flexibel, dat is relaxed!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*