Lieke & Samir @ Landgoed Klarenbeek

                                                              

                                                               Het aanzoek…

Dat was superromantisch! We zijn verslingerd aan Lissabon en gaan er best vaak een paar dagen heen om even lekker te eten en te relaxen. Dat deden we in oktober 2017 ook, om ons tienjarig samenzijn nog te vieren. Sam was deze keer best zenuwachtig van tevoren en ik had geen idee waarom. Toen we in ons hotel aankwamen had hij al een supergave zelfgeschilderde kaart van mijn zusje voor mij (ze is illustrator, @romyillustrations) waar een lieve tekst in stond. Enkele dagen later stond een boottochtje bij zonsondergang gepland. Sam werd maar zenuwachtiger en zenuwachtiger en ik snapte niet waarom. Toen we eenmaal op het zeiljacht zaten begon hij zich vreemd te gedragen en ‘moest hij even naar het ruim’ zonder reden. Toen hij vervolgens, op het moment dat de zon bijna onderging, naast me liep, en een van de eigenaren van het jacht begon te filmen viel het kwartje eindelijk. Hij gaf me dezelfde zelfgemaakte kaart weer en een pennetje waarmee je onzichtbare inkt kunt lezen. Want wat bleek: de kaart was overal beschreven met onzichtbare inkt! Op de voorkant gingen overal ‘lampjes aan’ in bijvoorbeeld de tram en de lantaarn en aan de binnenkant lichtten op meerdere plekken opeens de magische zinnetjes op ‘Will you marry me? Will you be mine? Queres casar comigo? Toen zei ik natuurlijk ‘JA!!!’ en kreeg ik een door Sam zelf bij een goudsmid ontworpen ring met diamantjes om mijn vinger geschoven! Achteraf bleek dat mijn familie en vrienden allang op de hoogte waren en al dágen in spanning zaten over ‘wanneer hij het nou zou gaan vragen’ J

2)Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?

Omdat we, hoe cliché ook, bij elkaar horen als twee puzzelstukjes. We zijn sinds (inmiddels) 12 jaar elkaars beste vrienden, accepteren en steunen elkaar door dik en dun, we zijn heel verschillend maar vullen elkaar super goed aan, we denken vaak precies hetzelfde op hetzelfde moment en we gedragen ons vaak samen als kleine kinderen die kattenkwaad uithalen. We wilden samen onze liefde met al onze vrienden en familie vieren en naar elkaar uitspreken dat dit voor altijd is! 

 

  • Hoe zag jullie dag eruit?

De nacht vóór de grote dag hebben we, samen met onze ceremoniemeesters, doorgebracht bij B&B de Adelaerthoeve in Arnhem. Een prachtige plek midden in de bossen, met paarden in de stallen en rondscharrelende huisdieren. Daar hebben we lekker geborreld de avond van tevoren en konden we relaxed beginnen aan de grote dag. Ik moest op de dag zelf om 6 uur op, toen stond Kyra voor de deur! Vervolgens hebben Sam en ik ons klaargemaakt in afzonderlijke studio’s. In de loop van de ochtend druppelden onze naaste familieleden en vrienden binnen, kwam bij ‘de mannen’ de kapper langs en was het bij ‘de vrouwen’ een groot make-upfestijn! Rond een uur of 1 zijn we met z’n allen naar Landgoed Klarenbeek vertrokken waar om 2 uur de super informele en gezellige ceremonie plaatsvond. Nadat we elkaar het ja-woord hadden gegeven hebben we met heerlijke cava met limoncello en liqor 43 geproost en hebben Sam en ik onze met bloemen versierde bruidstaart aangesneden! Terwijl iedereen aanviel op alle taarten gaven super veel lieve mensen prachtige speeches. Terwijl onze gasten aan de koffie & thee zaten, zijn we foto’s gaan maken in de bossen rondom het Landgoed, deels samen met onze gasten. Omdat het bloedheet was, zijn de eerste twee gangen van het walking dinner heel relaxed uitgedeeld terwijl iedereen verkoeling zocht onder grote eikenbomen, en ook toen vlogen de lieve woorden van fantastische speechers ons om de oren! Tegen het einde van het dinner heeft Kyra mijn make-up en haar bijgewerkt en zijn Sam en ik golden-hour-foto’s gaan maken in het Beekbergerwoud. Toen we, weliswaar een beetje te laat, weer terugkwamen op het Landgoed was de band al begonnen met easy listening muziek en waren onze avondgasten al binnengedruppeld. Nadat iedereen een paar drankjes had gedronken en ik van middelbareschool-vriendinnen de meest genante foto’s voorgeschoteld kreeg, hebben Sam en ik op een nummer van Ed Sheeran de dansvloer geopend. Omdat Sam’s familie deels Colombiaans is, werd er in de intermezzo’s van de band salsa gedraaid en ging iedereen daarop los! Tussen het dansen op meezingers van mr. Allegaartje door konden gasten polaroids maken tegen onze fotowand & deze polaroids vervolgens in ons gastenboek plakken en heerlijke cocktails halen bij de cocktailbar; geen overbodige luxe bij avondtemperaturen van 30 graden. Nadat de avond veel te snel omvloog hebben we na een toegift van de band iedereen bedankt en was het voor iedereen tijd om, voorzien van een bedankje, naar huis (en in ons geval een prachtige suite in het Van der Valk) te gaan!

 

4) About the dress!! Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?

Dat was nog een hele zoektocht! Ik ben in totaal drie dagen naar een jurk op zoek geweest en de derde dag was het raak bij La Bella Blanca in Zwolle. Na wederom meerdere jurken te hebben gepast die ‘het niet helemaal waren’ viste mijn moeder een eigenlijk veel te dure jurk uit de rekken met de vraag of ik hem ‘voor haar zou willen passen’. Je snapt: op die jurk werd ik verliefd! Hij is van Noya by Riki Dalal en het model heet Juliet. Superromantisch met bizar veel details, een strak bovenlijfje, verschillende lagen van bewerkt tule en overal kleine bloemetjes, pareltjes en off-shoulder-mouwtjes.

5) Over het eerste moment dat jullie elkaar zagen….

We hebben ervoor gekozen om elkaar pas ‘voor het altaar’ voor het eerst te zien, al was dat niet in de kerk maar in de ceremoniezaal van Landgoed Klarenbeek. Sam werd eerst door de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, Hedwig Peters, met applaus onthaald en terwijl mijn nichtje prachtig a capella het liedje ‘Love Someone’ van Lukas Graham zong, liep ik samen met mijn vader langs al onze gasten richting Sam. Het was als in een droom: alle mensen waar we van houden in hun mooiste outfit, de ruimte super mooi aangekleed met bloemen van Elvira van De Bloemenkeuken en mijn soon-to-be-husband in z’n prachtige pak in het vizier!

 

6) Wat was jullie favoriete onderdeel van de bruiloft?

Een onderdeel kiezen is onmogelijk! Als we dan toch moeten kiezen: onze geloften tijdens de ceremonie & alle lieve speeches & samen losgaan op de dansvloer.

7) Zijn jullie ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?

We waren zenuwachtig over het uitspreken van de geloften naar elkaar, dat viel uiteindelijk enorm mee! Ook waren we zenuwachtig over of alles wel goed zou uitpakken op de dag zelf en de zinderend hete zomertemperaturen; maar ook dit heeft, met hier en daar een aanpassing, super goed uitgepakt!

 

12)Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?

Heel cliché maar: relax op de dag zelf. Hoe strak je het ook gepland hebt (en dat had ik), dingen lopen soms net even anders en dat moet je, zeker op de grote dag, helemaal loslaten! En zorg voor een ceremoniemeester die van wanten weet & een enigszins zakelijke blik op alles heeft. Anders zou ik echt aanraden om een professional daarvoor in te huren!

 

8) Wat vonden jullie van het plannen van een bruiloft?

Overweldigend. Het voelde voor mij aan alsof ik een evenement aan het plannen was, zeker in het begin is het nog heel abstract allemaal! Iedereen vertelt je dat je ervan moet genieten en dat is achteraf gezien ook zo, al voel je dat misschien (zeker de laatste weken van tevoren) niet altijd zo. Het is een once-in-a-lifetime ervaring en soms moet je daar even goed bij stilstaan.

9)Waar hebben jullie op bezuinigd?

We hebben een aantal onderdelen zelf verzorgd. Omdat koken en bakken een van mijn grootste hobby’s is heb ik ervoor gekozen de bruidstaart en sweettable zelf te maken, met de fantastische hulp van mijn maid of honor, mijn zusje. De bedankjes hebben we zelf in elkaar geknutseld: snoepzakjes van Weddingdeco, gevuld met heerlijk snoep zoals toffees en hopjes, met een mini-versie van onze uitnodigingskaart eraan. Verder heb ik het welkomstbord & de menukaarten zelf ontworpen en laten drukken. Ook de styling heb ik deels zelf gedaan door vintage kleedjes, een koffer, lijsten, een schildersezel en kandelaren bij Brisked Styled Weddings te huren!

10) En waarop juist niet?

We hebben nog best lastminute gekozen voor een videograaf: dat was een van de beste beslissingen van onze bruiloft! Verder hebben we echt niet bezuinigd op onze leveranciers, voor elke categorie hebben we met zorg stuk voor stuk toppers uitgezocht!

Verder hebben we wat toffe items gehuurd bij Brisked Styled Weddings en items gehuurd en gekocht bij Weddingdeco. De sweettable hebben mijn zusje van Romyillustrations en ik zelf gebakken!

13) Waar gaat de huwelijksreis heen?

Direct na onze bruiloft zijn we een midweek naar Sevilla afgereisd, waar we vooral heerlijk hebben gegeten, aan het zwembad hebben gelegen en hebben bijgeslapen. In oktober of november gaan we waarschijnlijk op échte honeymoon richting Jordanië!

 

14 En tot slot, hoe waren jullie ervaringen met mij?

Zoals we je al hebben verteld: je hebt alle emoties en momenten perfect gepakt! Dat is ook letterlijk wat mensen ervan vinden: je vóelt overal de emotie. Je was een sprankelende aanwezigheid gedurende onze hele dag, alles ging als vanzelf en je hebt perfect aangevoeld wat we wel en niet wilden qua foto’s. Je bent niet alleen enorm lief maar ook een fantastische fotograaf die ons met de foto’s weer helemaal heeft weten terug te nemen naar 29 juni!

11) Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan? En welke leveranciers hebben meegewerkt aan jullie dag?

Onze leveranciers waren:

Locatie: Landgoed Klarenbeek

Fotograaf: Nicole Kolkman Photography

Videograaf: CineMAR

Bloemen: De Bloemenkeuken

Koffiekarretje: FIER koffie en thee

Eten & drinken: Grift Party Catering

Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand: Hedwig Peters van Persoonlijk Huwelijk

Haar & Make-up: Kyra Vister Hairstylist & Make-up artist

Jurk: La Bella Blanca

Pak: TailormadeSuits

Ringen: Minouche en Rûne Sieraden

Band: Mr. Allegaartje

Uitnodigingen en save the date: Romy Illustrations

Hotelovernachting voor de grote dag & getting ready: B&B de Adelaerthoeve

Hotelovernachting na de grote dag: Van der Valk Hotel Apeldoorn

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*