Een Boho bruiloft met Yoga workshop

Deze bruiloft was zo origineel, I love it!! Van een super gestylde ceremonie in de kerk, een bloemen krans in de bruid haar haar, Perzische kleedjes, vintage taart servies, een mindfullness Yoga Workshop, salsa workshop en een spectaculaire openingsdans! lees en bekijk de foto’s allemaal in deze blog

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?

Omdat wij het een mooi symbool voor onze liefde en verbondenheid vinden. Daarnaast vonden wij het heel leuk om een fijne, ontspannen, inspirerende dag voor onze familie en vrienden te creëren. Een dag van echt samenzijn, lekker eten, dansen, contact en verdieping.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?

In de trouw outlet in Zwolle, het was de eerste jurk die ik paste. Een vriendin van mij heeft toen direct mijn moeder opgehaald om te komen kijken. Eigenlijk wist ik het wel: dit was m. Maar omdat het te “makkelijk” ging,  ben ik nog met mijn ouders in een paar winkels andere trouwjurken gaan passen, gewoon voor het gevoel, dat ik niet de eerste beste jurk kocht. In de laatste winkel, stuurde ik mijn vader met een beetje stress alvast naar buiten om telefonisch toch die 1e jurk te reserveren.  Gelukkig, hij was nog niet verkocht. Ik heb de jurk van mijn ouders gekregen. 

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?

Er waren er twee. Allereerst de ceremonie in de kerk, die sprookjes achtig versierd was. Het was zo persoonlijk, echt een bijzonder uur. het weggeven door mijn vader, mijn vriendinnen die de dienst muzikaal begeleiden met piano, viool en zang en een goede vriend van ons die trouwambtenaar voor 1 dag was. Uiteindelijk de persoonlijke liefdesverklaring aan elkaar uitdragen. Prachtig vond ik het allemaal. En daarnaast de openingsdans, die een beetje uit de hand was gelopen tot een hele “act”, waar we bijna een half jaar voor geoefend hebben met 10 vrienden. Ik had speciale dans outfits voor iedereen gekocht en we eindigden met een confetti canon. Wat een show! 

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?

Ik was vooral zenuwachtig dat ik zou moeten plassen tijdens de dienst. Daarom heb ik het laatste kwartier met mijn getuige op de wc doorgebracht. Hilarisch wel, ik kon er wel om lachen.  Eenmaal in de kerk ging alles goed. Daarnaast was ik bang dat ik overprikkeld en moe zou kunnen raken op de dag zelf. Maar daar heb ik geen seconde last van gehad, ik had alle energie van de wereld. Misschien heeft de yoga workshop daar ook aan bijgedragen. Lekker even op blote voeten in het gras in de zon liggen, omringd door dierbaren. Samenzijn, verbonden in stilte, dat was bijzonder voor mij. 

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?

Niet leuk. Want ik had het idee dat ik overal tegelijk aan moest denken en dat kon mijn hoofd niet goed aan, dan raak ik het overzicht kwijt. Ik had regelmatig momenten waarop ik dacht: waar ben ik aan begonnen. Maar toch wilde ik er ook alle tijd en energie in steken omdat dat bij mij past. Ik ben blij dat ik het zo heb gedaan, want we hebben toch een hele bijzondere dag weten te creëren. Dat doe je (hopelijk) maar 1 x in je leven. Ikea heeft gelijk: aandacht maakt alles mooier. 

Waar hebben jullie op bezuinigd?

Op niks. Gelukkig hebben wij geen dure smaak, want de Perzische tapijten van de kringloop en hooibalen etc. maakten juist de sfeer die ik wilde. 

En waarop juist niet?

Eten en decoratie. Lekker gezond eten vinden wij belangrijk. De locatie had dit erg goed geregeld. De kok had het van tevoren over het dinner als “beleving”. En dat was het; het gesneden fruit, de manier waarop de schalen opgemaakt waren, de bloemen op de bruidstaart. Heel bijzonder.  Qua decoratie hadden wij de kerk laten versieren, waar wij van tevoren aan twijfelden vanwege het bedrag. Maar dat was het zeker meer dan waard. 

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?

Veel kanten gordijnen van Ikea, bloemen van de dahlia tuin, Perzische tapijten en kleden van de kringloop.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?

Wees niet bang een controlfreak of bridesilla te zijn. Want dat gevoel kunnen anderen je misschien geven als je van tevoren aangeeft dat je stress hebt. Maar dit betekent niet dat je iets verkeerd doet, wel dat je het kennelijk een hele belangrijke, bijzondere dag voor je is en je deze geheel naar eigen steil wilt creëren. Dat is iets moois en authentieks, waar je best volledig in op mag gaan! al zeg ik het zelf haha. 

Ik zou geen dj meer nemen als je specifieke voorkeuren hebt over muziek, maak gewoon je eigen afspeellijst. Bezuinig niet op decoratie. Ook al vind je het spannend, doe die persoonlijke liefdesverklaring, echt. Ook al raak je emotioneel, laat het gaan, dat is toch juist prachtig op zo’n dag!  Ga niemand pleasen of vermaken op de dag zelf, maar dartel lekker een beetje rond. En tot slot wees niet bang om in de aandacht te staan, het mag, dat verwachten mensen ook van je, dus geniet er maar van! 

Locatie: Grote Kerk / Het Academiehuis
Catering en feestlocatie : De 7 Heuvels 
Foto’s: Nicole Kolkman Photography
Trouwjurk: goedkope bruidsjaponnen
Trouwpak:  Younf Men’s Show
Trouwauto: klassiek rijden
Visasige en haar: NOZAE beauty

Bekijk de hele bruiloft Hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *