bruiloft landgoed klarenbeek Arnhem

Een relaxte DIY bruiloft bij Landgoed Klarenbeek

Bekijk alle foto’s onderaan…


Een jurk om van te dromen, DIY bruidstaart welkomstborden en bedankjes, prachtige bloemen een bruisend feest met een cocktailbar, en een stralend bruidspaar, wat heb ik genoten van Lieke & Sam!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?

We wilden onze liefde met al onze vrienden en familie vieren en naar elkaar uitspreken dat dit voor altijd is. Omdat, hoe cliché ook, we bij elkaar horen als twee puzzelstukjes. We zijn inmiddels al twaalf jaar elkaars beste vrienden. En we accepteren en steunen elkaar door dik en dun ook al zijn we heel verschillend. Tegelijkertijd vullen we elkaar supergoed aan en denken vaak precies hetzelfde op hetzelfde moment. We kunnen ons bijvoorbeeld gedragen als kleine kinderen die kattenkwaad uithalen.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?


Dat was nog een hele zoektocht! Ik ben in totaal drie dagen op zoek geweest naar een jurk, maar op de derde dag was het raak bij La Bella Blanca in Zwolle. Na wederom meerdere jurken te hebben gepast die ‘het niet helemaal waren’ viste mijn moeder een eigenlijk veel te dure jurk uit de rekken, met de vraag of ik hem ‘voor haar zou willen passen’. Je snapt: op die jurk werd ik verliefd! Hij is van Noya by Riki Dalal en het model heet Juliet. Superromantisch met bizar veel details, een strak bovenlijfje, verschillende lagen van bewerkt tule en overal kleine bloemetjes, pareltjes en met off-shoulder-mouwtjes.

Wat was jullie favoriete onderdeel van de bruiloft?


Een onderdeel kiezen is onmogelijk! Maar als we dan toch moeten kiezen: onze geloften tijdens de ceremonie, alle lieve speeches en samen losgaan op de dansvloer.

Zijn jullie ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?


We waren zenuwachtig over het uitspreken van de geloften naar elkaar, maar dat viel uiteindelijk enorm mee! Ook waren we zenuwachtig over of alles wel goed zou uitpakken op de dag zelf. En over de zinderende, hete zomertemperaturen; maar ook dit heeft, met hier en daar een aanpassing, super goed uitgepakt.

Wat vonden jullie van het plannen van een bruiloft?


Overweldigend. Het voelde voor mij aan alsof ik een evenement aan het plannen was. Zeker aan het begin is het nog heel abstract allemaal. Iedereen vertelt je dat je ervan moet genieten en dat is achteraf gezien ook zo, al voel je dat misschien (zeker de laatste weken van tevoren) niet altijd zo. Het is een once-in-a-lifetime ervaring en soms moet je daar even goed bij stilstaan.

Waar hebben jullie op bezuinigd?


We hebben een aantal onderdelen zelf verzorgd. Omdat koken en bakken een van mijn grootste hobby’s is, heb ik ervoor gekozen de bruidstaart en sweet table zelf te maken. Samen met de fantastische hulp van mijn maid of honor, mijn zusje. De bedankjes hebben we zelf in elkaar geknutseld: snoepzakjes van Weddingdeco, gevuld met heerlijk snoep zoals toffees en hopjes, met een mini-versie van onze uitnodigingskaart eraan. Verder heb ik het welkomstbord en de menukaarten zelf ontworpen. Ook de styling heb ik deels zelf gedaan door vintage kleedjes, koffer, lijsten, schildersezel en kandelaren bij Brisked Styled Weddings te huren.

En waarop juist niet?


We hebben lastminute gekozen voor een videograaf en dat was een van de beste beslissingen van onze bruiloft! Verder hebben we niet echt bezuinigd op onze leveranciers, voor elke categorie hebben we met zorg, stuk voor stuk, toppers uitgezocht.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan? 


We hebben wat toffe items gehuurd bij Brisked Styled Weddings, maar we hebben ook items gehuurd en gekocht bij Weddingdeco.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?


Heel cliché maar: relax op de dag zelf. Hoe strak je het ook gepland hebt (en dat had ik), want dingen lopen soms net even anders. En dat moet je, zeker op de grote dag, helemaal loslaten. Zorg voor een ceremoniemeester die van wanten weet, maar die ook enigszins een zakelijke blik op alles heeft. Anders zou ik echt aanraden om een professional daarvoor in te huren!

TROUWLEVERANCIERS

Trouwlocatie: Landgoed Klarenbeek
Fotograaf: Nicole Kolkman Photography
Videograaf: CineMAR
Bloemen: De Bloemenkeuken
Koffiekarretje: FIER koffie en thee
Eten & drinken: Grift Party Catering
Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand: Hedwig Peters van Persoonlijk Huwelijk
Haar & Make-up: Kyra Vister Hairstylist & Make-up artist
Trouwjurk: La Bella Blanca
Trouwpak: TailormadeSuits
Trouwringen: Minouche en Rûne Sieraden
Muziekband: Mr. Allegaartje
Uitnodigingen en save the date: Romy Illustrations
Hotelovernachting voor de grote dag: B&B de Adelaerthoeve

Bekijk de hele bruiloft HIER!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *