Een hippe festival bruiloft bij de Hommels

Trouwen op je eigen trouwlocatie, hoe tof is dat!! Mandy en Joris konden zelf ervaren hoe het voelde op hun eigen prachtige locatie. Bij de Hommels. Daarnaast hadden zij wel een heel verassende aankomst tijdens de ceremonie.

Vertel eens over jullie bruiloft? Hoe zag hij eruit? Welke sfeer wilden jullie op jullie dag?

Van tevoren hebben we er uiteraard vaak over nagedacht, hoe gaat de bruiloft zijn en voelen? En alle clichés kloppen: het was echt de allermooiste dag van ons leven!! Qua sfeer wilden we vooral heel graag een ongedwongen relaxte sfeer, niet te stijfjes, waarbij iedereen zich lekker op z’n gemak voelt en volop kan genieten van de dag.

Nu hebben we het geluk dat we eigenaar zijn en wonen bij onze eigen trouwlocatie Bij de Hommel op de Veluwe. en zelf. We zijn super blij met hoe het gelukt is om onze gewenste sfeer van a tot z te creëren op alle verschillende plekjes van onze locatie. Het was zo bijzonder om op de dag te ervaren hoe alles precies zo samen is gekomen zoals we het voor ogen hadden. 

Wat we ook fantastisch vinden, is dat onze bruiloft levenslange blijvende prachtige herinnering heeft gecreëerd op deze betekenisvolle plek. Wat ook echt super leuk is, is dat elk bruidspaar die we na onze eigen bruiloft hebben mogen ontvangen op onze plek voor hun trouwdag, ons elke keer ook weer helemaal terug brengt naar onze eigen dag die we zo regelmatig kunnen herbeleven; super leuk!

Over het eerste moment dat jullie elkaar zagen….

Mega bijzonder! Je leeft er al zo lang naar toe en we hebben zo enorm uitgekeken naar de dag en het moment dat je elkaar in bruidskleding voor het eerst ziet. En dan is het eindelijk zover. Na een heerlijke ochtend vol gezonde en leuke spanning los van elkaar voorbereiden en aankleden samen met de close ones om je heen, ga je eindelijk naar de afgesproken ontmoetingsplek om elkaar te zien.

Wij zagen elkaar op een nabijgelegen landgoed waar onze ceremoniemeesters en zus ons naartoe brachten. De setting in de natuur zorgde voor een sprookjesachtig gevoel. Dit is zo’n magisch en intiem moment, alleen wij tweeën daar op dat moment. De rest van de wereld doet er even niet toe. Zoveel liefde en zo mooi om elkaar in onze schitterende trouwkleren te zien en dat is het moment dat je beseft: wij gaan trouwen vandaag!!

Wat was jullie favoriete onderdeel van de bruiloft?


Het is eigenlijk niet te doen om één favoriet onderdeel en moment van de bruiloft uit te kiezen, het was echt een aaneenschakeling van geweldige momenten en de hele dag was alsof we in een droom leefden. Als we toch één moment uit moeten kiezen dan is dit het moment van aankomst en de ceremonie die daarop volgde.

Het was zo mooi en emotioneel om alle mensen die je liefhebt bij elkaar te zien en om samen een dag vol liefde te gaan vieren. Ouders, broers en zus, familie en vrienden: iedereen bij elkaar die een belangrijke rol in ons leven spelen.

Daar bovenop kwam ook nog eens dat de dag van onze bruiloft het eerste moment was dat het na een jaar lockdown weer was toegestaan om überhaupt weer bij elkaar te mogen komen met zo’n grote groep. 
Dit is ook weer zo’n moment waarvan je van tevoren niet kan inbeelden hoe dit gaat voelen: zo bijzonder en emotioneel.

Zijn jullie ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?


Heel eerlijk gezegd niet super zenuwachtig. We hebben natuurlijk wel behoorlijk veel gezonde spanning en zenuwen gehad: gaat hij/zij wel ja zeggen? (haha, geintje). Bijvoorbeeld het uitspreken van zelf geschreven trouwgeloften, super spannend! Daar leg je even je ziel op tafel met je eigen persoonlijke woorden tegenover je liefde en soon to be man/vrouw. 


Ook in de voorbereiding en de weken / dagen in aanloop naar de bruiloft zat er af en toe zeker wel wat spanning en zenuwen bij. Vlak voor de bruiloft leek het erop dat de corona maatregelen zouden worden versoepeld, waardoor het mogelijk werd om met een grote groep te feesten. Gaat het wel lukken om alles wat we voor ogen hebben op tijd voorbereid te hebben?

Met hulp van onze vrienden en familie is het gelukt om vol gas vooruit te gaan in de laatste weken. Bovenal is het vooral ook mega leuk om ernaar toe te leven, ideeën uit te werken, en is alles veel meer dan de moeite waard.

Wat vonden jullie ervan om jullie bruiloft te vieren in Coronatijd? Hebben jullie nog tips? En hebben jullie nog leuke ideeën voor andere bruidsparen?


Dit heeft wat ons betreft echt twee kanten gehad. Allereerst mega spannend of het überhaupt allemaal wel door kon gaan, wat een onzekere context met zich meebracht. We wilden onze bruiloft alleen door laten gaan als we gewoon de mensen dicht bij ons een knuffel konden geven en we ook een lekker en ongedwongen feestje konden bouwen. Zonder terughoudendheid en ongemakkelijke momenten waarop je na moet denken over wat nou wel of niet mag. 


De context vanwege corona was super onzeker en spannend natuurlijk en vaak ook niet leuk. Op een gegeven moment begon de corona situatie er toch langzaam aan beter uit te zien en hebben we de knop door er qua voorbereidingen vol voor te gaan. Dat we zouden trouwen was iets wat zeker is. Dat de voorbereidingen daarvoor gedaan moeten worden ook. Door de corona context was het alleen de datum flexibel. 

We hopen natuurlijk dat we op een gegeven moment niet meer na te hoeven denken over eventuele corona maatregelen, maar het ziet ernaar uit dat we hier misschien nog wel even rekening mee moeten blijven houden. In lijn hiermee direct ook een tip voor toekomstige bruidsparen. Zorg er in ieder geval voor dat je hierover goed afstemt met de locatie en alle andere leveranciers en maak duidelijke afspraken met elkaar over wat als het toch niet door kan gaan. 

Wij weten nu uit eigen ervaring hoe mega spannend en onzeker deze hele situatie is richting je bruiloft, daarom proberen we als trouwlocatie daar ook flexibel mee om te gaan. Mocht een bruiloft bij trouwlocatie Bij de Hommel niet door kunnen gaan vanwege de corona maatregelen, dan zullen we samen met het bruidspaar zoeken naar een voor beide kanten geschikte nieuwe datum waar we de bruiloft kosteloos naar toe verschuiven. Hiermee hopen we bruidsparen een beetje het onzekere gevoel te verlichten, zodat ze vooral kunnen genieten van de voorpret en op een leuke en positieve manier naar de bruiloft kunnen toeleven.Met onze eigen bruiloft hebben we achteraf zo ongelooflijk veel geluk gehad, dat hadden we van tevoren nooit zo kunnen voorspellen. Onze trouwdatum hebben we vastgelegd voordat überhaupt iemand ooit gehoord had van corona. Vervolgens komt er een pandemie tussendoor en anderhalf jaar later is er welgeteld één vrijdag waarop een bruiloft door mocht gaan en alle maatregelen (dankzij testen voor toegang) helemaal losgelaten mochten worden. En laat dit precies de datum zijn waarop wij onze bruiloft gepland hadden!

Hadden we het gepland op één vrijdag eerder of later, dan had het niet zonder maatregelen door kunnen gaan. Dankzij onze positieve instelling zijn we ervoor gegaan, en wat hebben we daar de vruchten van geplukt. Voor ons en voor al onze gasten was dit weer het eerste moment sinds hele lange tijd waarop we bij elkaar mochten komen en een feestje mochten vieren. En iedereen had na zo’n lange tijd natuurlijk mega veel zin in een mooie dag, iets positiefs en vooral ook een mooi feestje! Dit is de andere (en positieve) kant van trouwen in coronatijd, waardoor je extra beseft hoe fijn het is om met alle dierbaren om je heen bij elkaar te kunnen zijn. 

Waar hebben jullie op bezuinigd?


We hebben zoveel mogelijk zelf gedaan, zoals bijvoorbeeld de bloemen. Dit heeft ervoor gezorgd dat we daarmee behoorlijk wat kosten konden besparen in vergelijking met wanneer je dit zou uitbesteden.

En waarop juist niet?


Naast dat we alles qua aankleding helemaal zelf hebben gedaan, hebben we verder in algemene zin niet bezuinigd. Jaren hebben we gespaard en wat ons betreft 

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?


Neem eens een kijkje bij onze trouwlocatie Bij de Hommel op de Veluwe (Empe, temidden van Apeldoorn, Arnhem en Zutphen) www.bijdehommel.nl 😉
Als je een hele fijne en goeie fotograaf zoekt, vraag dan absoluut Nicole Kolkman, niets dan lof over alles wat ze voor ons betekend heeft met betrekking tot het vastleggen van onze dag!

Daarnaast kan er veel komen kijken bij het voorbereiden van alles omtrent je bruiloft, wat ook best spannend kan zijn. Als tip willen we echt meegeven om te proberen samen vooral zoveel mogelijk te genieten van het hele proces, de voorpret en de kriebels! 

En tot slot, Hoe hebben jullie mij ervaren op jullie bruiloft en wat vinden jullie van het resultaat ?


Zoals ook al doorschemert in de vorige vraag, zijn we zo ontzettend blij dat we voor jou als onze fotograaf gekozen hebben! Allereerst begon het allemaal met heel fijn en plezierig contact en een klik die we voelden en ben je als mens erg lief en prettig in de omgang. Op de bruiloft zelf was het erg gezellig dat je erbij was en hebben we leuke fotoshoot momenten met je gehad.

En tegelijkertijd (en dat bedoelen we juist heel positief) hebben we meestal ook juist totaal niet gemerkt dat je er was. Als we de foto’s terugkijken zitten er zoveel mooie close-ups tussen die van dichtbij genomen zijn, waarvan we allebei totaal niet doorgehad hebben dat deze foto’s genomen werden. Dus we hebben de dag vooral enorm relax beleeft, zonder het gevoel te hebben dat je continu gefotografeerd wordt. 


Qua resultaat van de foto’s zijn we ook zo ongelooflijk blij! Alle foto’s zijn stuk voor stuk prachtig, een perfecte weergave van de sfeer en het gevoel en ze brengen ons stuk voor stuk weer helemaal terug in het moment van toen. Heerlijk om met jouw foto’s onze dag (ook door de ogen van onze gasten) te kunnen herbeleven!

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan? En welke leveranciers hebben meegewerkt aan jullie dag?


Het meeste van de aankleding hebben we zelf georganiseerd en is onderdeel van het trouwassortiment van onze trouwlocatie.

De leveranciers waar we mee hebben samengewerkt zijn:

– fotograaf: http://www.nicolekolkman.nl

-Locatie: https://www.bijdehommel.nl
– live painter: https://www.susanmertens.com
– bruidstaart: http://www.sweetsugarhillbakery.com/onze-taarten
– bloemist trouwboeket: https://nozili.nl 
– haar en make-up: https://www.kyravister.com

– muziek: https://www.devinylbus.info/dj-guus
– choreograaf openingsdans flash mob: Joeri van Grol

Bekijk de hele bruiloft Hier!!

Reply...